Potrebujete catering?
Vyžiadať ponuku
May 15, 2023

Catering vs donáška jedla - Ako si vybrať?

Catering a donáška jedla sú na prvý pohľad podobné služby, ktoré zabezpečujú poskytovanie jedla zákazníkom, no sú medzi nimi niektoré kľúčové rozdiely, na ktoré sa teraz spoločne pozrieme.

Takže, aký je vlastne rozdiel medzi cateringom a bežnou donáškou jedla?

Rozsah služieb

Catering zahŕňa nielen kvalitné jedlo a občerstvenie, ale aj zabezpečenie kompletného servisu s profesionálnou obsluhou. Ak si to zákazník želá, štandardom sú aj doplnkové služby, medzi ktoré patrí naríklad výzdoba a dekorácie priestorov. Samozrejmosťou je aj upratovanie po akcii, žiaden špinavý riad, nespratané stoly a neporiadok po firemnom večierku, alebo rodinnej oslave. Ako hostiteľ tak ušetríte čas a zmiernite stres, ktorý dobre pozná každý, kto aspoň raz organizoval väčšiu narodeninovú párty.

Donáška jedla štandardne zahŕňa len poskytovanie samotného jedla a je na zákazníkovi, ako sa postará o všetko ostatné.

Veľkosť objednávky

Cateringové objednávky sú zvyčajne väčšie a určené pre skupiny ľudí alebo udalosti, ako sú svadby, firemné akcie, rôzne večierky, oslavy a podobne.

To však neznamená, že full-servis catering nemôžu využiť aj menšie skupiny, alebo dokonca aj páry. Catering má zmysel kedykoľvek, ak požadujete komplexné služby a kvalitný zážitok. Môžete tak sústrediť svoj čas a pozornosť na iné detaily, ktoré sú pre Vás dôležité.

Bežná donáška jedla je určená skôr pre jednotlivca, rodinu, alebo malú skupinu, ktorá nepožaduje žiadne ďalšie služby.

Možnosti menu a výber jedál

Cateringové menu je zvyčajne rozmanitejšie a prispôsobiteľné tak, aby vyhovovalo rôznym stravovacím preferenciám a štandardne býva vopred naplánované podľa požiadaviek klienta.

Vďaka menu na mieru dokážete vytvoriť jedinečný a nezabudnuteľný zážitok pre všetkých hostí bez rozdielu. Bezlaktózové, vegánske, či bezlepkové, všetko chutne a podľa Vašich predstáv a požiadaviek.

Menu na donášku jedla môže mať obmedzenejší výber, pretože sa zvyčajne pripravuje vo veľkom a bez možnosti individualizácie.

Vyskúšajte naše cateringové služby

Odmeňte Vašich zamestnancov, klientov, alebo rodinu a pripravte nezabudnuteľný zážitok.

Vyžiadať ponuku

Doba doručenia

Objednávky cateringu sú plánované vopred a doručené na konkrétny čas a miesto, zatiaľ čo donáška jedla je zvyčajne flexibilnejšia a dá sa objednať a doručiť na požiadanie takmer kedykoľvek. Je to ideálne riešenie pre neočakávané situácie.

Catering je pohodlnou, flexibilnou a profesionálnou voľbou pre svadby, firemné akcie, večierky a iné príležitosti, ktoré plánujete v predstihu.

Ktoré je chutnejšie?

Áno, chuť jedla sa môže značne líšiť v závislosti od mnohých faktorov, vrátane kvality surovín a prípravy jedla. Catering je však všeobecne vnímaný ako chutnejšia alternatíva hneď z niekoľkých dôvodov:

  • Čerstvosť: Cateringové firmy často pripravujú a varia jedlo na mieste, alebo krátko pred doručením a servírovaním, čo znamená, že jedlo je čerstvejšie ako jedlo, ktoré bolo pripravené a zabalené do tradičných plastových obalov. Veľkú rolu tiež zohráva plánovanie a aj spôsob doručenia. Cateringové menu je štandardne doručené v špeciálnych šafingových nádobách, ktoré udržia jedlo čerstvé, chutné a teplé.
  • Prezentácia: Cateringové firmy venujú väčšiu pozornosť prezentácii jedla ako aj stolovaniu, aby sa uistili, že všetko vyzerá príťažlivo a chutne. To môže zlepšiť celkový pocit zo stolovania a spríjemniť tak Váš kulinársky zážitok.
  • Prispôsobenie: Úzka spolupráca s klientmi na prispôsobení menu a vytváraní jedál, ktoré zodpovedajú chuti a preferenciám klienta. Výsledkom je jedlo na mieru, ktoré ideálne vyhovuje Vašim požiadavkám.
  • Kvalita surovín: Čerstvé, sezónne a lokálne suroviny pridajú hĺbku a chuť jedlám, ktoré môžu pri použití menej kvalitných surovín chýbať. Zatiaľ, čo donáška jedla môže byť aj chutná, cateringové služby sa často zameriavajú skôr na poskytovanie vysokokvalitného kulinárskeho zážitku.

Čo dodať na záver

Ak hľadáte rýchle jedlo a občerstvenie, klasická donáška je ideálnou voľbou.

Ak plánujete dôležitú udalosť, rodinnú oslavu, firemný teambuliding a potrebujete zabezpečiť kvalitné jedlo a občerstvenie. Určite zvážte profesionálny servis v podobe kvalitného cateringu.

Vyskúšajte naše cateringové služby

Odmeňte Vašich zamestnancov, klientov, alebo rodinu a pripravte nezabudnuteľný zážitok.

Vyžiadať ponuku