January 2, 2023

Netradičná svadba: Nápady a tipy ako sa odlíšiť.

Nekonvenčná svadba je taká, ktorá čiastočne, alebo úplne porušuje zaužívané normy a tradície. Môže to byť skvelá voľba pre páry, ktoré chcú vytvoriť jedinečnú a nezabudnuteľnú svadbu, ktorá odráža ich osobnosť a štýl.

Netradičná svadba v lone prírody

Tu je niekoľko nápadov na nekonvenčnú svadbu, ktoré by vás mohli zaujať.

Netradičné miesto

Zvážte svadbu na jedinečnom, alebo neočakávanom mieste.

  • V lone prírody: Povedzte si svoj sľub pod holým nebom v lone krásnej prírody. Slovenská príroda ponúka veľa úžasných miest a nie je potrebné cestovať príliš ďaleko. 
  • Múzeum umenia: Urobte si svadbu v múzeu umenia, alebo v galérii obklopenej krásnymi umeleckými dielami.
  • Lyžiarske stredisko: Zvážte zimnú svadbu v lyžiarskom stredisku s výnimočným výhľadom na hory.
  • Farma: Povedzte si svoje “áno” na malebnej farme obklopenej kopcami a lúkami.
  • Pláž: Západ, alebo východ slnka na jazere patrí medzi najkrajšie prírodné úkazy. Prečo nevyužiť niektoré lokálne možnosti? Nie vždy je nutné cestovať k moru.
  • Svadba na dvore: Usporiadajte svadbu na vlastnom dvore, alebo na dvore priateľa, či člena rodiny. Môže to byť intímnejšia svadba s menším počtom hostí. Skvelý spôsob, ako osláviť váš deň len s najbližšou rodinou a priateľmi.

Výberom jedinečného miesta môžete vytvoriť unikátny zážitok, ktorý bude pre vás a vašich hostí skutočne nezabudnuteľný. Áno, nie všetky unikátne miesta disponujú reštauračným zariadením, alebo hotelom, ale to pre vás nemusí byť prekážkou.

Svadobný catering je možné nechať doviezť a pripraviť na ľubovoľné miesto, pokiaľ je vami vybraná cateringová spoločnosť ochotná tak urobiť. Tu je niekoľko vecí, ktoré je potrebné zvážiť pri plánovaní cateringu na vzdialenom, alebo netradičnom mieste:

  • Vzdialenosť: Myslite na to, že čím ďalej musí cateringová spoločnosť cestovať, tým drahšia bude doprava.
  • Dostupnosť: Uistite sa, že miesto je ľahko dostupné pre rozvozové vozidlá cateringovej spoločnosti. Zvážte, ako sa tam dostanú vaši hostia. Možno budete musieť zabezpečiť dopravu.
  • Príprava jedla: Ak sa na mieste nenachádza kuchyňa, určite sa porozprávajte s cateringovou spoločnosťou, ako jedlo a občerstvenie pripravia a uchovajú čerstvé a pri správnej teplote.
  • Elektrina: Ak miesto nemá elektrinu, určite sa informujte, ako budú napájať zariadenia, ktoré potrebujú na prípravu jedla a zabezpečenia všetkých služieb. 
  • Stan a sedenie: Ak miesto nemá krytý priestor, pravdepodobne bude potrebné prenajať stan a ďalšie veci, ako sú stoly a stoličky.
  • Usporiadanie a upratovanie: Jedlo a občerstvenie nie je všetko. Je potrebné sa postarať aj o prípravu miesta pred svadbou a upratanie po svadbe. 
  • Počasie: Majte na pamäti, že počasie môže byť nepredvídateľné. Záložný plán pre prípad nepriaznivého počasia je nutnosť.

Zvážením týchto faktorov a úzkou spoluprácou s vašou cateringovou spoločnosťou si môžete nechať doručiť a naservírovať chutné jedlo a občerstvenie takmer kamkoľvek.

Nezabúdajte, že pri plánovaní cateringu je tiež dôležité zvážiť preferencie a diétne obmedzenia vašich hostí. A je dobré začať plánovať catering aspoň niekoľko mesiacov vopred, aby ste mali dostatok času doladiť všetky detaily.

Náš tím vám s tým pomôže. Vyžiadajte si nezáväznú cateringovú ponuku na mieru.

Vyžiadať ponuku

Neformálne oblečenie

Nemajte pocit, že sa musíte držať formálneho svadobného oblečenia. Kreatívnosťou pri výbere oblečenia môžete urobiť svoj svadobný deň ešte viac jedinečným a nezabudnuteľným.

  • Netradičná farba: Zvážte svadobné šaty vo výraznej, alebo neočakávanej farbe, ako je červená, modrá alebo zelená.
  • Dvojdielne: Dvojdielne svadobné šaty, ako sú crop top a sukňa, môžu byť modernou a štýlovou alternatívou.
  • Boho svadobné šaty: Šaty s padajúcimi látkami, v ktorých môžete tancovať, bežať i ľahnúť si na lúku plnú kvetov, môžu byť perfektnou voľbou pre pohodovú svadbu vonku.
  • Vintage: Vyberte si vintage svadobné šaty pre nadčasový a klasický vzhľad.
Svadba v boho rustikálnom štýle
Svadba v boho rustikálnom štýle

Jedinečná výzdoba

Namiesto tradičnej svadobnej výzdoby si vyberte niečo jedinečnejšie a osobnejšie.

  • Netradičné farby: Zvážte netradičnú farebnú schému. Svadba nemusí byť vždy biela, béžová alebo ružová.
  • Reťazové svetlá: Namiesto tradičných svadobných dekorácií použite reťazové svetlá na vytvorenie útulnej a romantickej atmosféry.
  • Retro dekor: Použite vintage a retro dekor, ako sú gramofóny alebo staromódne bicykle, aby ste dodali svojej svadbe nostalgický nádych.
  • Plávajúce sviečky: Použite plávajúce sviečky na vytvorenie romantickej a éterickej atmosféry.
  • Osobitosť: Zakomponujte do svojich dekorácií osobné prvky, ako sú fotografie, alebo iné prvky s osobným významom.

Na záver

Možností je veľa, no voľba je len na vás. V konečnom dôsledku všetko závisí od vašich osobných preferencií a hodnôt ako páru. Ak ste s partnerom netradiční a kreatívni, možno sa vám bude viac hodiť netradičná svadba. Netradičné svadby môžu byť často lacnejšie, pretože nemusia vyžadovať toľko formalít. Zvážte aj preferencie svojich hostí, ak sú vaši hostia tradičnejší, možno ocenia viac formálnejšiu udalosť. Ak vy a váš partner pochádzate z rôznych kultúrnych prostredí, možno budete chcieť zvážiť začlenenie kultúrnych tradícií do vašej svadby.

Nakoniec, najlepšia svadba je tá, ktorá odráža váš osobný štýl a hodnoty ako páru. Či už si vyberiete tradičnú alebo netradičnú svadbu, najdôležitejšie je, aby ste vy a váš partner boli šťastní vo váš výnimočný deň.

Verím, že nápady, ktoré sme zdieľali v tomto článku, vám pomôžu sa lepšie zorientovať. A nezabúdajte, chutný a kvalitný gastronomický zážitok nepatrí len do prvotriednych reštaurácií a hotelov. Timeout Catering sa o vás postará kdekoľvek, kľudne aj na pláži. Tak prečo to neskúsiť?

Náš tím vám s tým pomôže. Vyžiadajte si nezáväznú cateringovú ponuku na mieru.

Vyžiadať ponuku